Musaca de vinete si dovlecei

de Oana in Porc, 10 Oct 2010 | 17208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 100 g cascaval ras
  • Sos de carne:
  • 500 g carne tocata
  • un morcov mic
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 3 rosii mari
  • o legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • Sos beshamel:
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte rece
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si dovlecei:

Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa si ardeiul gras, maruntite bine la robot. Eu am avut carne de porc, pulpa, dar se poate folosi si amestec cu vita sau doar carne de vita, dupa gustul fiecaruia. Se pune craticioara pe foc si se inabuseste bine pana se imoaie carnea. Se adauga baza mirodenia fuchs, usturoi granulat si cimbru. Rosiile se curata de coaja, se scot cotoarele si se mixeaza bine la robot, se adauga apoi peste carne si se mai lasa putin pe foc. La final se pune mararul tocat fin.

Vinetele si dovleceii se curata si se taie felii graose de un deget, se presara cu sare si se lasa 10-15 minute, dupa care se usuca bine cu servetele de bucatarie.

Intre timp se prepara si sosul beschamel. Se pune untul la topit, se adauga faina si apoi cate putin lapte rece, amestecand cu un tel. Se incorporeaza tot laptele, se adauga sare si piper dupa gust si se mai lasa putin pe foc.

Intr-o tava mai adanca de iena se aseaza un rand de felii de vinete, deasupra un rand de felii de dovlecei, se toarna peste ele jumatate din sosul beshamel, se adauga sosul cu carne tocata, apoi iar un rand de vinete si unul de dovlecei. Deasupra se toarna restul de sos alb, se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor 45 de minute.

Se scoate tava din cuptor si se indeparteaza folia, se bat ouale bine si se toarna deasupra, apoi se presara cascavalul ras. Se mai lasa la cuptor 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste calda, cu smantana deasupra.

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot praji inainte intr-o tigaie cu ulei incins, apoi scurse de excesul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu carne